Boek

Boek

Boek

Boek

Media

press_edited.jpg

TV

 
Bruzz.png
30/06/2020

Annelies Beck interviewt politicologe Nadia Nsayi en vicepremier Alexander De Croo over de relaties tussen België en Congo naar aanleiding van de zestigste Congolese Onafhankelijkheidsdag.

Bruzz.png
30/06/2020

Bruzz blikt met politicologe Nadia Nsayi terug op het nieuws over de brief van koning Filip, waarin hij zijn spijt betuigt voor het koloniale verleden van België.

Bruzz.png
20/06/2022

Politicologe Nadia Nsayi is verheugd te zien hoe België steeds kritischer omgaat met het koloniale verleden. Tegelijkertijd stelt ze vast dat de teruggave van de tand van Lumumba niet genoeg is. Ze herinnert eraan dat er niemand veroordeeld is geweest voor de dood van Lumumba.

Bruzz.png
20/06/2022

61 jaar na de moord op Patrice Lumumba werden vandaag in het Egmontpaleis in Brussel de stoffelijke resten van de premier teruggegeven aan zijn nabestaanden. Hoe groot is het belang van de teruggave? En waarom moesten de nabestaanden 61 jaar wachten? Politicologe Nadia Nsayi is onze gast.

RADIO

 
radio.jpg
unnamed_edited.jpg
07/06/2022

Koning Filip en koningin Mathilde vertrekken op 7 juni naar Congo. Congokenner Nadia Nsayi vertelt over de gruwelijkheden van het verleden, en hoe deze doorwerken in het Congo en België van nu.

unnamed_edited.jpg
30/06/2021

Voor 'De zomer van' zocht Nadia Nsayi songs over trots: trots op je huidskleur, op je familie, op je werk, kortom op alles.

unnamed_edited.jpg
23/05/2021

Pat Donnez praat met Nadia Nsayi. Haar familiegeschiedenis valt samen met honderd jaar kolonisatie en dekolonisatie. Hoe kijkt zij terug op de kolonisatie en welke lessen kunnen we daaruit trekken?

unnamed_edited.jpg
19/10/2020

Curatoren Nadia Nsayi en Els De Palmenaer zijn te gast in het programma Pompidou. Ze vertellen over de expo 100 x Congo, een eeuw Congolese kunst in Antwerpen.

ARTIKELS

 

VIDEO

 

Nadia Nsayi